Daar het niet erg eenvoudig is om Crystal Red garnalen te kweken geven wij u hier een aantal tips mee waarvan wij overtuigd zijn dat het de kweek bevorderd.

Garnalen zijn van nature vrij schuchtere dieren, een goed beplante bak met veel verstopmogelijkheden is dan ook een must. Planten zoals waterpest, hoornblad, javamos en levermos zijn makkelijk te houden.

Het beste voor de kweek is om de Crystal red garnalen apart in bakjes te kweken. Mocht je toch graag wat medebewoners in je bakje zien dan zijn corydoras en "L" nummers een goede optie.

Crystalred garnalen zijn in principe alleseters. Plantenresten, dode vissen en soortgenoten worden opgegeten. Garnalen zijn echte oppertunisten als het op voeding aankomt. Algentabletten, vlokvoer en garnalenvoer van diverse merken zijn allen geschikt om te voeren.

Belangrijkste voor een goede kweek zijn de waterwaarden. Zacht en zuur water is noodzakelijk. Een pH van 5,5 - 7,0 en een kH van 0-2 is aan te bevelen. Er zijn verschillende methoden om zacht en zuur water te creëren.
Enkele methoden staan hieronder beschreven.