grand champion

Het 'garnalenvirus' heeft bij mij toegeslagen in de zomer van 2006, had toen net mijn eerste aquarium aangeschaft en zag op marktplaats dat er garnalen te koop stonden aangeboden. Het was een soort van liefde op het eerste gezicht.

Dus niet lang nadat ik mijn eerste garnalen gekocht had, bouwde ik mijn eerste stelling met 6 bakjes van 60 liter, en kweekte in het begin voornamelijk vuurgarnalen en white-pearl garnalen.

Mijn eerste crystal red garnalen kocht ik in december 2006, aanvankelijk ging de kweek erg moeizaam maar na vele experimenten heb ik de kweek van deze uitzonderlijk mooie garnalen goed onder de knie. Momenteel ben ik in het bezit van alle gradaties Crystal red en crystal black garnalen en wordt er ook mee gekweekt. De kweekstelling is ondertussen ook uitgebreid naar 40 bakken.

Veel tijd wordt er gespendeerd aan het selecteren van de gradaties. Het mooie van deze hobby is dat het mogelijk is om door middel van selectie mooie hoge gradaties te kweken. Zo zijn bijvoorbeeld mijn snow-white garnalen, nakweek van S-gradatie en SS-gradatie.

Op deze website kun je informatie terugvinden over het houden en kweken van crystal red en taiwan bee garnalen. De informatie die je hier terug vind is gebaseerd op eigen ervaring. Tevens kun je op deze site terugvinden welke gradaties momenteel bij Garnalenparadijs te verkrijgen zijn.

Tevens raad ik de volgende forums aan om eens te bezoeken:

Dwerggarnalenforum
Garnalenenkreeftenforum
Het biotoop garnalen en kreeften forum

Voor vragen, op en of aanmerkingen kun je een mailtje sturen.

Met vriendelijk groet,

Michel Botden

 

kvk nummer:    62351972

BTW nummer: 160672132B01